Först smälter jag choklad tillsammans med smör. Jag var tvungen att dela upp allt på två skålar, eftersom jag inte har någon större. Jag smälte i mikron på medeleffekt ungefär 2 minuter med avbrott för omrörning. Nu ska chokladsmeten få svalna lite innan jag fortsätter. Ägg syns i gröna skålen till vänster och ska vispas ihop med socker. Limeskålen till höger innehåller vetemjöl och lakrits. Man ska egentligen använda en springform, men jag slängde min gamla för några år sedan, eftersom den läckte, så nu använder jag en vanlig form istället och chansar på att den färdiggräddade kakan ska gå bra att lyfta ur med hjälp av bakplåtspappret.
För övrigt har jag skaffat silpatduk som är återanvändbar flera gånger om, men jag har inte testat den än. Jag brukar i och för sig återanvända vanligt bakplåtspapper också, men det blir ju obrukligt efter bara ett fåtal gånger, medan silpatduken ska gå att återanvända i all oändlighet (teoretiskt sett) -- eller tills solen går sönder.