Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 201  Nästa
Mattråd! 
Författare Meddelande
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Det gick mycket lätt att sära på limporna tack vare den inledande insmörjningen:
Bild

Nu ligger dem och vilar och svalkar sig efter hettan i ugnen.

...och om ni tycker att det är en massa anspelningar på sex här, så är det för att ni är perversa - eller så är det att baka ett bröd som att... [Enter the Ranelid]älska med det[Exit the Ranelid].


22 december 2014, 23:07
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Uja, vad det hettar till i köttgrottan. *fläktar mig med en fasan*


23 december 2014, 12:29
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Schueberird skrev:
Det gick mycket lätt att sära på limporna tack vare den inledande insmörjningen:
Bild

Nu ligger dem och vilar och svalkar sig efter hettan i ugnen.

...och om ni tycker att det är en massa anspelningar på sex här, så är det för att ni är perversa - eller så är det att baka ett bröd som att... [Enter the Ranelid]älska med det[Exit the Ranelid].


*särar på limporna*


23 december 2014, 13:08
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
De ser smarriga ut, trots de ranelidska anspelningarna. :04:


23 december 2014, 22:22
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
Jag har tidigare skrivit om hur jag brukar göra en mixad grönsakssås (på grönsaker och rotfrukter som behöver förbrukas samt tomatkross och lök) som jag använder som bas i en massa olika maträtter. Den senaste satsen innehåll mer rotsaker än vanligt, inklusive kålrot, och det föll inte riktigt min son på läppen. Nu har jag dock hittat ett uppskattat användningsområde för den, en linssoppa med curry.

Först sköljer jag röda linser och fräser upp dem med vanlig simpel currykrydda i kokosolja. Sedan tillsätter jag vatten och en buljongtärning (jag använder kung markattas ekologiska grönsaksbuljong; den har en fin smak) och låter koka upp och puttra en stund. Därefter tillsätter jag den färdiga grönsaksbasen, direkt från frysen eller tinad (det bästa är ju att den får tina i kylskåpet, så sparar man både el och näringsinnehåll), och creme fraiche. Låt koka upp igen och puttra tills de röda linserna är mjuka (det går snabbt).


6 januari 2015, 17:22
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Jag har börjat experimentera lite mer med fänkål: Idag blev det en "krispig fänkålssallad" på fri hand efter uppgooglat recept (jag kollade alltså bara vilka ingredienser (fänkål, rödlök, äpple, lime, honung och olivolja samt salt och peppar) det skulle vara i och eventuella viktiga handgrepp (fänkålen strimlas och läggs i isvatten (med Pakkuman-isbitar icke att förglömma) 1 halvtimme) och sedan lagade jag till salladen efter eget huvud).

I förrgår fräste jag skivade fänkålsstjälkar och kokade dem sedan tillsammans med hela bulgurkorn, tomatpuré och valnötter samt i slutet 1 färsk, tärnad tomat och serverade med kokt broccoli och mikrad laxfilé. Igår blev det laxrester plus bulgur och frästa fänkålsstrimlor och 1 skivad broccolistjälk.


16 januari 2015, 00:33
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
Det lät gott. :)

Har nästan inget hemma men gör storkok av kikärter nu. Tänkte fräsa upp en del av dem i lök, vitlök, gurkmeja, kokosolja och tomatkross eller något sådant, för det är ungefär vad jag har hemma. Lyxade till med hemleverans av sushi tidigare (tack för tips förut, Schueberird!).


16 januari 2015, 20:51
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
Kikärterna blev alldeles perfekt kokta. Jag struntade i att ta tid och gick på känn istället. Grytan blir supermumsig. Jag hade i riven kokos också (har fått en fäbless för ekologisk kokos, tycker att den smakar helt annorlunda). Mot slutet tänker jag häva i korianderblad. Till det serveras kokt bovete som gått ut i datum.


16 januari 2015, 21:42
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Riven kokos i gryta måste jag testa nästa gång.

Incognita skrev:
Det lät gott. :)


Jorå, det blev bra. Skönt att laga lite riktig mat också.


19 januari 2015, 18:33
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
Dagens panikhungerexperiment: jag skivade potatis tunt i en olivoljad ugnsform och saltade med herbamare. Sedan fyllde jag på med strimlad purjo, burkmakrill, och sist ost. Gratineras i 200 grader. Hoppas det blir gott, för jädrar vad jag är hungrig.


30 januari 2015, 13:37
Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174 ... 201  Nästa


Som gäst saknar du privilegier.

cron