Ny tråd Svara på tråd  [ 16 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito 
Författare Meddelande
Moderator
Inlägg Re: HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito
Ufo skrev:
Yetin skrev:
Vill man läsa material utan redaktionell granskning finns det ju forum och bloggar, poängen med en debattredaktion är att schizofrenas vanföreställningar och konspirationsteorier ska sållas undan. Ett alternativ är ett öppet granskningssystem typ omröstningar så man kan sålla efter betyg. Det förutsätter dock att läsekretsen är någorlunda representativ.
Poängen är väl snarare att låta alla synas och den vägen starta/underhålla debatter.
Något som newsmill skötte bra.

Erinrar mig nu att de så småningom stängde kommentarsfälten åtminstone för artiklar som berörde extremhögerns specialämne invandring och islam. Det tyder ju på att inte de heller klarade av den anstormningen, och är det för mycket gissat att extremhögerfolket utnyttjade det för att skrika "censur", stämpla Nyhetskvarnen som "PK" och framställa sig som martyrer?

Spam och anstormning är det ju: jag har själv sett på andra håll hur den enstaka vettiga kommentaren – även från extremhögerfolk som har något att säga – drunknar på nolltid i hundratals kommentarer som alla gör en och samma sak (och det i hånfull ton): skjuter in sig på att angripa artikelns eller blogginläggets författare, vantolkar det hen skriver så att de får något tillräckligt enkelt att skjuta på eller plockar ut den miss författaren kanske har gjort och struntar i allt hen har tagit upp som är mycket viktigare.

Så problemet finns där och är viktigt.

(Eller byt ut "extremhöger" mot "den extremism som för tillfället är på modet / drar till sig begåvningsreserven / drar till sig desperata unga män (med eller utan begåvning) / har resurser till organiserade spamkampanjer".)


11 september 2013, 13:25
Medlem
Inlägg Re: HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito
Ja spammet på kommentarsfälten är en realitet.
Men det måste gå att lösa på smidigare sätt än "allt eller inget"


11 september 2013, 14:05
Moderator
Inlägg Re: HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito
Det vill jag också tro. Verkligen. Frågan är hur.


11 september 2013, 14:20
Medlem
Inlägg Re: HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito
Man kan förbjuda anonyma kommentarer, det minskar trollmängden kraftigt.

Inget fel med oreglerade utrymmen, men det finns ju i överflöd ändå.


22 september 2013, 16:37
Moderator
Inlägg Re: HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito
Förbjuder man anonyma kommentarer (om du nu i det inkluderar kommentarer under pseudonym) måste man också komma på något sätt att försäkra sig om att den som skriver verkligen använder sitt eget namn. (Och det kommer att skällas ut från vissa håll.) Dessutom finns det väl fler seriösa än jag som inte vill lämna ut sina namn hur som helst på nätet.


22 september 2013, 16:44
Medlem
Inlägg Re: HJÄLP: Newsmill nere, borta förnito
Typiskt är väl att använda facebookkonton, så får folk anmäla de som utger sig för att vara nån annan. Men det går väl att använda säkra lösningar som e-legitimation om man vill.

Det finns alltid oreglerade forum om man vill vara anonym/pseudonym men då får man finna sig i tonläget som råder. De två enklaste lösningarna är att finna sig i trollen eller förbjuda anonymitet. Allt annat kräver massa moderering av något slag. Man kan förstås tänka sig ryktessystem där användare röstar på varandras inlägg men trollen skapar ju massor av konton och diskuterar med sig själva så det blir nog inte helt lyckat.


22 september 2013, 20:56
Ny tråd Svara på tråd  [ 16 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2


Som gäst saknar du privilegier.

cron