Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 201  Nästa
Mattråd! 
Författare Meddelande
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Schueberird skrev:
Jag funderar på om jag ska våga krydda grytan med viss mängd lakritspulver.


...och något slags efterrätt också kanske - på det som finns hemma.


6 januari 2013, 20:41
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
Lustigt. Jag funderade igår på hur kyckling med currykryddad glassås skulle smaka, i brist på annat att korpulera såsen med.

Resultatet förblev oklart; såsen blev klar men kändes inte klar.


7 januari 2013, 00:24
Avslutat konto
Inlägg Re: Mattråd!
Spader skrev:
Tack för mattipset, Orange! Det får provas. Jag gör ibland en god rätt ur Vegetariska kokboken som består av kidneybönor i tomatsås samt fetaost, majs och haricots verts bredvid, allt serverat med couscous. Vad serverar du till den här grytan?


Låter gott. Jag äter ris och en eller två färska grönsaker till grytan.


7 januari 2013, 00:53
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Midnatt. Och jag har just lagat middag. Det blir nog en bra dag på kontoret imorgon :04:


7 januari 2013, 01:02
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Chokladsåsen blev god till slut. :)

Jag prövar en lite annan metod just nu: Sockret läggs i katrullen först och sedan mörsar man på med högsta värme tills sockret bara precis börjar smälta och då hystar man i vattnet och vispar som en tokig tills sockret löst sig och låter det koka en stund så att vissa sockerarter omvandlas till godare sockerarter och kanske späder man det om det blir för tjockt och slutligen har man i kakaon och lite salt och vispar återigen som en tokig.


8 januari 2013, 01:18
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
En liten detalj att minnas är att man inte behöver gå och sätta sig vid datorn medan sockret bränns till en oigenkännlig, svart klump! Det är bara onödigt överarbete.


8 januari 2013, 01:20
Moderator
Inlägg Re: Mattråd!
Hm, undrar om man kan göra lakritssås på samma sätt... (minus den svarta klumpen då :P ) Kanske skulle man då behöva något ytterligare för konsistensen... Fast jag har ju ingen glass att ha den till, och jag skulle ju gå och lägga mig.


8 januari 2013, 01:22
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Incognita skrev:
Hm, undrar om man kan göra lakritssås på samma sätt... (minus den svarta klumpen då :P ) Kanske skulle man då behöva något ytterligare för konsistensen...


Arrowrot kanske?

...eller så kokar du bort lagom mycket vatten, så att såsen blir tjock av den anledningen.


8 januari 2013, 01:39
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
...eller varför inte lite E 401!? :04:


8 januari 2013, 01:43
Avslutat konto
Inlägg Re: Mattråd!
Näe, mina morotsbröd blev inte speciellt bra. Jag lyckas aldrig få bröd bakade med jäst tillräckligt luftiga. Måste kolla upp vad jag kan ha gjort för fel... knådat för mycket eller låtit bröden jäsa för lite eller mycket eller något med temperaturen antar jag. Jag är helt novis på det här med brödbak.

Filmjölkslimporna blev goda (de är förstås väldigt svåra att mislyckas med). Kanelbullarna blev perfekta.

Igår åt jag böngryta till middag igen. I övrigt ska jag den här veckan äta kyckling och rostade rotfrukter, spaghetti med köttfärssås, linssoppa med bröd, ugnsbakad lax med kryddigt täcke (fast jag byter ut parmesanen mot en billigare ost), spenatpaj med fetaost och pannbiff med klyftpotatis och brunsås.

Är det fler som tycker att det antal portioner som står i recepten ofta inte stämmer för er? Speciellt när det gäller vegetariska rätter äter jag åtminstone 1,5 portion, ofta 2.


8 januari 2013, 11:36
Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 201  Nästa


Som gäst saknar du privilegier.