Ny tråd Svara på tråd  [ 966 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 97  Nästa
Drömfångartråden 
Författare Meddelande
Moderator
Inlägg Re: Drömfångartråden
Älska snorungen? Förstå den? Översvämma den med sådant ( obs. ≠ ensidig mesighet eller "dalt", kärlek behöver hela modellprogrammet av överbyggnader) tills hon själv känner sig stark och vill ut på ett äventyrligare liv? (Ja, jag vet att du är otålig.)


11 september 2012, 20:30
Medlem
Inlägg Re: Drömfångartråden
Observera hennes närvaro. Hon kommer alltid finnas där och behöver bli sedd. Lära känna henne till att börja med.


11 september 2012, 21:45
Moderator
Inlägg Re: Drömfångartråden
Jag vet att ni har rätt.


12 september 2012, 05:21
Moderator
Inlägg Re: Drömfångartråden
Vet att du vet. Skrev det typ för säkerhets skull.


12 september 2012, 11:30
Medlem
Inlägg Re: Drömfångartråden
Jag drömde att jag låg i sängen och någon skuggfigur låg bredvid. Jag ville kramas, men anade att det inte skulle bli så, eftersom det troligen inte passade sig.


18 september 2012, 11:12
Medlem
Inlägg Re: Drömfångartråden
Jag drömde att jag var på ett jättestort partaj i ett hus med två våningar: Bottenplanet var vikt för släkten till värdparet och övervåningen var vikt för vänner till värdparet. Jag gick upp till övervåningen tillsammans med tre andra, som dock försvann och jag kände mig bortkommen och uttittad. Det var proppat med folk och alla var främlingar. Jag vankade fram och tillbaka och gick sedan tillbaka ner, men då var det helt tomt där.

En annan dröm handlade om att jag hade två små fällknivar i fickan, men hade glömt kvar dem utfällda på ett bord, vid vilket en tjej, som jag gick i samma, klass med en gång i tiden, satt. Jag fällde ihop knivarna (varav den ena var större) och stoppade dem i vänster benficka. Hon frågade skämtsamt om knivarna var till för att avsluta det hela. Jag svarade jakande med stort allvar och hon blev lite förskräckt. Jag svarade väldigt öppenhjärtligt på hennes följdfrågor samtidigt som jag försökte få in ett virrvarr av grov koppartråd i ett fodral gjort i något elastiskt material och som hade precis samma virrvarriga form som koppartråden. Det gick inte så bra och koppartråden spretade med vassa spetsar åt alla håll, vilket fick den tidigare nämna tjejen att då och då rygga tillbaka.


19 september 2012, 14:15
Medlem
Inlägg Re: Drömfångartråden
Och så var det något om att jag var 50 fyllda, men var ändå tvungen att visa legitimation på Systembolaget. Äktheten på min legitimation ifrågasattes.


19 september 2012, 15:06
Medlem
Inlägg Re: Drömfångartråden
Hmm...mycket intressant. *amatörpsykologmin*

Jag drömde en hel massa idag (ja, idag) men har glömt bort vad. Undrar vad glömda drömmar tjänar för syfte? Är det det undermedvetna som då bearbetar saker?


19 september 2012, 16:18
Moderator
Inlägg Re: Drömfångartråden
Förra natten drömde jag något om att jag bokstavligen var ute på djupt vatten men ändå kände att jag flöt och att det bar. Jag var ute och simmade långt ute i någon större vattenmassa, och det var skönt.

Inatt drömde jag en massa komplicerade saker. En barndomsväninna skulle dö och jag vakade hos henne. Hon hade sett om sitt hus (bokstavligt talat - rensat och gjort det fint och ombonat) inför den stundande döden. Hon verkade frisk och kry men kunde dö när som helst. Jag nattade henne som om hon vore ett litet barn, höll om henne när det var dags att sova (såsom jag i verkligheten gjorde med min son medan jag sov). Hon var varm och levande, men jag var rädd att hon skulle vara kall och död när jag vaknade igen. Någonstans i huset stod en enorm vagga i vuxenstorlek. Jag tänkte att man borde ha använt den, men den hade inte blivit bäddad.

Sedan var väninnan död. Jag skulle på någon återträff med vår gamla klass. Jag var inte bjuden, men väninnan hade varit det och jag hade övertagit hennes inbjudan. Alla tyckte att det var synd att hon hade förhinder. Jag sade torrt att hon var förhindrad då hon var död.

Någon äldre person hälsade på mig på ett sätt som fick mig att inse att jag borde komma ihåg vem han var. Jag hälsade glättigt tillbaka med någon klyscha om att tiden går.

Väninnan hade skaffat sig nya hundar precis när hon skulle dö. En av dem var en rottweiler. Jag tyckte att det var dumt att göra ett sådant åtagande just när man skulle dö. Då blev min väninna arg på mig. Hon var minsann inte alls död och tänkte inte bli det heller. Jag insåg att jag bara hade drömt att hon skulle dö.


20 september 2012, 11:12
Medlem
Inlägg Re: Drömfångartråden
Hmm, även det en intressant dröm.^^
Först kändes symboliken greppbar (för en utomstående) men sedan gick den förlorad igen.

Gårdagens dröm kom tillbaka i små fragment, den som jag tänkte mig var avsedd för det undermedvetna.
Jag befann mig på ett museum eller en utställningslokal och gick runt för att titta på sevärdheterna. En del av golvet var gjort av glas och jag var litet rädd för att gå där, det kändes inte helt hundra att golvet skulle hålla. Men det man såg igenom glasgolvet var en utställning för olika sorters lyxiga badkar, yacuzzis och allehanda badrumsinteriörer. Det var långa korridorer med duschutrymmen där badlakanen hängts upp men var drypande blöta. Inga människor synter till.
Sedan kurade jag ihop mig bakom en stor sten och kikade på en utställning som förvandlades till en strand med solvarma klippor och badande människor. Jag befann mig utanför bilden och betraktade som någon annans liv/verklighet från sidan om, fortfarande gömd bakom stenen som nu var en del av klipporna fast ändå utanför den värld som stranden utgjorde.

Det var något med en till utställning som länkade till finska välkända produkter som egentligen inte alls är finska men i drömmen var det tydligt länkat till Finland. Egentligen var det mest en massa skräp, plast- och papperslock från matförpackningar och annat konstigt med färgglada logotypes som jag kände igen i drömmen men nu har glömt bort.


20 september 2012, 14:38
Ny tråd Svara på tråd  [ 966 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 97  Nästa


Som gäst saknar du privilegier.

cron