TONFALLET har han från sina amerikanska kollegor.. menvafan säger han?
31 januari 2012, 19:46
Savanten Svante
Medlem
Re: celamic najf!
öh-cut-uh potatooos *skär tomat*
31 januari 2012, 20:02
Savanten Svante
Medlem
Re: celamic najf!
Bara jag som gillar keramiska najfar!
26 april 2012, 05:23
Ufo
Medlem
Re: celamic najf!
Savanten Svante skrev:
Bara jag som gillar keramiska najfar!
En kniv som inte kan vässas i slipmaskinen är inte någon kniv. Engångskit är inget för mig.
26 april 2012, 15:30
Schueberird
Medlem
Re: celamic najf!
Ufo skrev:
En kniv som inte kan vässas i slipmaskinen är inte någon kniv.
Vad är det dådå? Är det en gustaviansk sittmöbel?
Ufo skrev:
Engångskit är inget för mig.
Köper du hellre knivarna en och en? *nöjestjafsar*
26 april 2012, 16:08
Ufo
Medlem
Re: celamic najf!
Schueberird skrev:
Ufo skrev:
En kniv som inte kan vässas i slipmaskinen är inte någon kniv.
Vad är det dådå? Är det en gustaviansk sittmöbel?
Efter en vässning lär det bara vara en hög keramikpulver.
Schueberird skrev:
Ufo skrev:
Engångskit är inget för mig.
Köper du hellre knivarna en och en? *nöjestjafsar*
Ja faktiskt. De bästa knivarna hittar man oftast i secondhandbutiker.
26 april 2012, 16:40
Guldhamster
Medlem
Re: celamic najf!
Keramik är mycket hårdare än diamant. Knivarna behöver inte vässas, de tål hög värme/diskmaskin etc.
26 april 2012, 22:38
Ufo
Medlem
Re: celamic najf!
Guldhamster skrev:
Knivarna behöver inte vässas
Det behöver inte mina smörknivar heller.
26 april 2012, 22:46
Schueberird
Medlem
Re: celamic najf!
Keramik är inte hårdare än diamant, eftersom man använder diamantbryne för att slipa keramiska knivar. Däremot behöver keramiska knivar väldigt sällan slipas, eftersom materialet är väldigt hårt.
Det viktiga att tänka på när du använder en keramisk kniv är att: - INTE skära i djupfryst - INTE skära i ben - Skölja rotsaker ordentligt så de är jord och grusfria
Skräpknivar mao. Det räcker med en slö smörkniv av trä för att skära igenom en gurka.