Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar
Författare |
Meddelande |
Schueberird
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
Ja, det kan man också göra.
|
29 december 2011, 17:50 |
|
|
Savanten Svante
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
|
29 december 2011, 21:37 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
Jag tror att det var grötolja.
|
29 december 2011, 21:38 |
|
|
Savanten Svante
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
aha
|
29 december 2011, 21:39 |
|
|
nallen
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
|
30 december 2011, 00:10 |
|
|
Incognita
Moderator
|
Re: Vegetarisk mat
Olivolja, eller i rapsolja ifall olivoljan är slut.
|
30 december 2011, 21:32 |
|
|
sugmundfreud
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
Men kraftigt upphettad olivolja smakar ju skit?! Måste ju bli äckliga popcorn?
|
31 december 2011, 04:24 |
|
|
Incognita
Moderator
|
Re: Vegetarisk mat
Faktiskt inte. Kanske behövs inte så mycket värme för att poppa popcorn som man kunde tro? En barndomskompis grekiska pappa friterade pommes frites i olivolja och de var fantastiska. De var ett måste på varje kalas hemma hos dem, och vi åt tallrik efter tallrik. Popcornen gjorde de också i olivolja; det var en självklarhet för dem.
|
2 januari 2012, 20:01 |
|
|
Incognita
Moderator
|
Re: Vegetarisk mat
Man behöver ju inte ta av den finaste oljan till det, dock. Det vore ju synd.
|
2 januari 2012, 20:02 |
|
|
sugmundfreud
Medlem
|
Re: Vegetarisk mat
Jag har för mig att popcornen poppar vid 175 grader. Olivolja (virgin) börjar ryka vid 190 grader. Men klart, sämmerolja har lite högre rykpunkt.
Själv tycker jag solrosolja eller dylikt är bäst vid höga temperaturer...
För jag tycker ändå olivolja smakar illa att steka i o sådär, oavsett.... Tycker den passar bäst kall eller att ha i ungsrätter.
|
3 januari 2012, 18:05 |
|
|
Som gäst saknar du privilegier. |
|