Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar
Subventioner till djurplågerinäringen
Författare |
Meddelande |
Incognita
Moderator
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Good point. Måste höra med min kollega, som är insatt i detta, om hållbar produktion finns i sikte.
|
12 september 2011, 17:00 |
|
|
Ufo
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Det får gärna skilja, bara det fortfarande är gott. Jag tror man skall förvänta sig fler "nya" smaker istället för likadana. Och framförallt så ger det möjlighet att odla fram kött ifrån arter som det normalt inte hålls kommersiell djurhållning på. Vissa ormar och spindlar skall tydligen vara rena delikatesser. Har dock aldrig sett det köttet i affärerna. Går det odla hajfensoppa?
|
12 september 2011, 17:09 |
|
|
Incognita
Moderator
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Det där låter som ett vinnande koncept.
|
12 september 2011, 17:15 |
|
|
Axolotl
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Larver och dylikt producerar protein mycket effektivare än en ko. Man kan säkert göra om dem till nån sorts skalbaggspinne eller larvnuggets. Det är den delen av paleontologisk kost som folk liksom utelämnar fast den delen säkerligen var väldigt viktig. Det är mycket enklare att krafsa runt i en rutten trädstam och plocka ut ett par feta skalbaggslarver med högkvalitativt protein i än att jaga sabeltandade tigrar.
|
12 september 2011, 19:55 |
|
|
Incognita
Moderator
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
I Ben Ten tiger de inte så sabla mycket om den typen av föda.
|
12 september 2011, 23:28 |
|
|
Yetin
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Någon mat måste produceras, inte all upptänklig mat. Människokött skulle kunna produceras, men det görs inte av rent etiska skäl. Visst, men det finns mat i vilket fall. När Europa blev så tätbefolkat att alla skogar behövde huggas ner för att ge plats åt åkrar. Det ledde till att marken utarmades vilket löstes först med konstgödsel, vilket nu ger problem med övergödning och efterföljande försurning som nu hotar jordbruk och annat. Samt koldioxidutsläppen från jordbruket.
|
13 september 2011, 09:59 |
|
|
sugmundfreud
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Nej. Det produceras redan för mycket kött. Jag förstår inte varför det ska stå färskt kött på lastpallar varav mycket slängs i soporna. När man kunde sälja det fryst istället och på så vis med längre hållbarhet. Efter att ha flyttat ut på landet så har jag upptäckt en hel del gårdsbutiker. De säljer allt från lokalproducerat kött till norrländsk honung och glass från en by några mil härifrån. Men min mamma som inte bor på landet, hon köper närproducerat kött hon med. Det finns i välsorterade butiker. Visserligen föds djuren upp i Umeå och slaktas i Piteå tror jag. Men skit samma, aningens bättre än att ta köttet från Indien (Ja de behöver ju inte sina kor, haha), Bangladesh eller Tyskland iaf.
|
13 september 2011, 12:54 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Jag tänker mig att odling av kött, om det kan göras hållbart etc..., på sikt skulle ersätta naturligt kött. Då skulle vi inte längre behöva slakta djur, men kan ändå fortsätta äta kött. +1 Slängd mat, som i många fall fortfarande är ätduglig, är ett stort problem. Jag tror att många är rädda för att bli magsjuka, men oftast i onödan.
|
13 september 2011, 13:44 |
|
|
Ufo
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Jo det måste det visst. Ingen har rätt att lägga sig i vad andra vill äta. Människokött är tom farligt att äta, då vissa elaka sjukdomar kan föras vidare, utöver den vanliga risken med köttätande djur då parasiter kan föras över, bla trikiner. Etiken där handlar om egen hälsa. Vilket odling av köttmassa kan tänkas ändra på. Skogarna i Europa höggs inte ner för matens skull. De höggs ner för fårens skull. Vi behövde ull. Koldioxiden är inte något problem över huvud taget.
|
13 september 2011, 14:03 |
|
|
Yetin
Medlem
|
Re: Subventioner till djurplågerinäringen
Det är det ingen som gör, det enda man lägger sig i är hur djurhållning går till. Förbudet mot att döda folk beror inte på att de är farliga att äta. Sjukdomar kan man i princip skydda mot, genom att hålla människorna i en smittfri miljö hela livet. Det blir förstås dyrt, men inte omöjligt. Skogarna i Europa höggs inte ner för matens skull. De höggs ner för fårens skull. Vi behövde ull.[/quote] Nu fortsätter de att vara nerhuggna trots att kläder görs av bomull, eftersom både folkmängden och konsumtionen av kött har ökat så mycket. Koldioxiden är inte något problem över huvud taget.[/quote] Jo, den ändrar klimatet.
|
13 september 2011, 14:19 |
|
|
Som gäst saknar du privilegier. |
|