Det beror på vad man menar med bättre: Om man bara vill bli mätt, så spelar det förstås ingen roll, då kan man lika gärna äta med sked sin mat kall direkt ur en konservburk. Krångel och pillande handlar ofta om att få maten godare och få den att smaka mer eller att bättre bevara olika näringsämnen som kroppen kan tänkas behöva, men det beror som sagt på vad man prioriterar och hur ens kropp fungerar.
Just idag har jag låtit min köttfärssås koka i tre timmar, vilket gör den till en riktig njutning att äta och då äter jag också långsammare och ser till att njuta längre, medan jag andra dagar snabbt slänger ihop något och lika snabbt slänger ner det i magen, varpå det kanske inte smakar särskilt mycket, men jag blir åtminstone mätt.
Aha, den delen har jag missat. Jag brukar sällan få problem med löktårar nu för tiden.
Det kan vara så att lököverkänslighet samverkar med andra faktorer som i sig sänker inkomsten, men jag skulle inte tro att inkomstnivån per se kan orsaka lököverkänslighet.