Häromdagen bakade jag grahamsscones igen. Mjölken var slut, så det blev vatten, lite keso, flytande margarin och kaffe med rom istället. Hårdmargarinen var också slut, så det blev flytande dito istället. Vete- och grahamsmjöl fanns det dock gott om.
Här ligger 1 stycke scones och väntar på att gräddas:
Okejdå, lite mer finess:
Degen var för lös och kladdig för att kunna rullas till bullar, och jag ville inte ha i mer mjöl, så jag hällde helt sonika ut degen direkt på plåten (klädd med bakplåtspapper) och skrapade isär den till bullar.
Jag lade ett bakplåtspapper på bullarna för att lättare kunna platta till dem utan att kladda sönder dem:
Skårade för att kunna fungera som brytbröd:
På grund av vattnet blev sconesen inte så hållfasta och smulade lätt sönder, men de blev bättre när de fått svalna lite:
Om ni tycker att sista bilden är lite suddig, så beror det naturligtvis på att jag är en man i farten, har många bollar i luften, part of a fast-changing world etc...