Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 201  Nästa
Mattråd! 
Författare Meddelande
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
CodeRedAlert skrev:
Det var bara en grundstomme att bygga resten av måltiden kring!


Vadå, menar du att jag måste tänka själv :shock:

Citera:
Jag gjorde en sallad till (bestående av det gamla vanliga)


Svartrötter, persimoner och selleri alltså...


10 september 2010, 17:22
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Förresten: Gasugn? Blir det inte väldigt ojämn värme i sådana? Dessutom är jag lite rädd för gas i köket. Det enda som jag kan tänka på är att det närsomhelst kan explodera...

Imorse blandade jag ihop överbliven lax, Kalles kaviar och keso till frukostmackorna. Det var gott!


10 september 2010, 17:31
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Gasugn/spis är väldigt bra.

Temperaturen har man dock ingen koll på.


11 september 2010, 18:31
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Bild

Den, ris och kalkon! ASGOTT!


11 september 2010, 22:01
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
CodeRedAlert skrev:
Gasugn/spis är väldigt bra.

Temperaturen har man dock ingen koll på.


Ja, asså, gasspis vet jag ju ska vara väldigt bra, eftersom de ger jämn värme och svalnar och hottas upp väldigt fort, men det jag har läst om gasugn har inte imponerat. Hur gör du till exempel om du ska torka skållade mandlar i ugnen? Det gör man i vanlig ugn på 100 grader i ungefär 1 timme, men om man inte har koll på temperaturen, då kan väl mandlarna lika gärna brinna upp!?

Tänk om gasen börjar läcka :shock:


12 september 2010, 00:39
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Jag tyckte att det var hemskt läskigt när vi flyttade in, inte minst kombinationen av öppen låga och små barn.
Men det har funkat bra.
Ugnen är riktigt bra förutom att man alltid får chansa på temp. och tid.
När det gäller spisen så blir alla kastruller väldigt svarta i bottnen och sidorna och det händer lätt att saker och ting bränns vid om man inte har koll. Effektiv matlagning annars, när det är som bäst.

Har hittils aldrig fått för mig att torka skållade mandlar i denna ugn så inga synpunkter på det.

Det har faktiskt läckt ut gas ur ledningarna för ett tag sedan. Ringde till några killar från gasbolaget som kom på en gång och tätade. Det var tydligen ingen större fara den gången sa de, fast det kanske de alltid säger? :?


14 september 2010, 22:45
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Gasolens farlighet ligger i brandfaran och känner man gaslukt tänd ingenting.
Gasol är färglös och ej giftig, dock något narkotisk. Man tillsätter en kraftig
luktämne just för att det ska gå lätt att märka om det läcker.


15 september 2010, 00:00
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
Vi vill ha klimp!
:mrgreen:

(...och med "vi" menar jag "jag och mina andra personligheter")


18 september 2010, 23:53
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Klimp var det ja! Ingredienser:
Bild
Nej, kattröv på spisen!
Bild
Nåväl, till en person har jag i 1-2 ägg, och sedan ungefär lika mycket mjölk som volymen av äggen. Salt efter tycke och smak. Sedan blandar jag i mjöl så att det blir en smet som lätt släpper skålen, utan att vara en deg.
Bild

Två skedar i ett glas kallt vatten behövs för att forma klimpar och lägga i det kokande vattnet.


19 september 2010, 15:09
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Kokas sisådär 5-7 minuter så de blir fluffiga.
Bild

Finporslinet framtages. Klimparna inmundigas med en redig klick smör!
Bild

Eller så kan man koka dem i buljong, ha dem i soppa, steka bacon till om man är köttätare eller annat kul.


19 september 2010, 15:15
Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 201  Nästa


Som gäst saknar du privilegier.