Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar
Författare |
Meddelande |
Timeless
Medlem
|
Re: Mattråd!
Måste gå på något sätt, tycker jag. Om det inte funkar med att ta bort ventil eller skifta på annan mojäng, bara skär av toppen på den så kan man välja antingen sug eller blås. Det är ju i princip ett rör och en pinne som passar.
|
22 augusti 2010, 04:33 |
|
|
Savanten Svante
Medlem
|
Re: Mattråd!
Dammsugare är kanske lite brutalt?
|
22 augusti 2010, 04:44 |
|
|
CodeRedAlert
Medlem
|
Re: Mattråd!
Ska undersöka saken när han finns på plats igen. Men det är möjligt. Är det ett smaskigt recept du sitter på eller vadå?
|
22 augusti 2010, 15:26 |
|
|
nallen
Medlem
|
Re: Mattråd!
Det går ibland att vända på pisongens ändstycke så att tätningen, som fungerar som backventil, tätar åt andra hållet.
|
22 augusti 2010, 15:37 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Jag använder munnen helt utan extra kostnad. Nej - se tidigare inlägg.
|
22 augusti 2010, 20:34 |
|
|
Zombie
Moderator
|
Re: Mattråd!
... om vad herr Schueberird sitter på? Det skulle mycket riktigt inte jag vilja dricka med aprikossmak heller.
|
23 augusti 2010, 02:33 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Cykelpumpsmetoden låter intressant, men å andra sidan vill man inte ha för kraftigt sug, eftersom man då riskerar att platta ihop bröden (genom att suga ut även den luft som finns inuti dem), vilket man inte vill. Tills vidare anser jag att munmetoden är tillräckligt bra (med avseende på resultat kontra arbetsinsats). Har du såndär asperger eller!?
|
23 augusti 2010, 11:12 |
|
|
Savanten Svante
Medlem
|
Re: Mattråd!
Dags för brieost/salamibaguette!
|
25 augusti 2010, 17:28 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Idag lagade jag köttfärssås och kokade spaghetti till.
Bryn i smör och olja enligt känd regel: ~2 gula lökar, hackade 2 morötter, hackade ~1 dm squash, tärnad 2 vitlöksklyftor, tunt skivade ½ röd, grön och gul paprika, hackad
Låt steka med en kort stund: 1 msk torkad koriander 1 msk paprikapulver 2 msk tomatpuré
Häll i: 3 dl vatten
Tillsätt: 1 msk chilisås 1 msk dijonsenap ½ msk kalvfond
Blanda ner: 6 soltorkade tomathalvor, strimlade ~5 cm purjolök, strimlad 4 stora tomater, fint tärnade
Bryn separat (stänk eventuellt över lite sojasås) och blanda sedan med resten: 500 g nötfärs
Låt allt koka i 2 timmar.
Smaka av: salt svartpeppar chilisås
Red såsen om så önskas (till exempel med Maizena-redning) - en trögflytande sås passar bra till spaghetti.
Koka spaghetti - jag brukar ta 100 g/person. Lite olja i vattnet förhindrar överkokning och motverkar ihopklibbning.
|
1 september 2010, 23:24 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Det kan kanske se ut som att pastan inte får plats, men den blir snabbt tillräckligt böjlig för att kunna pressas ner. Låt den koka, häll av i durkslag och skölj i kallvatten. Kallvattnet stoppar kokningen och sköljer även bort ytstärkelsen, vilket gör att spaghettin inte klibbar ihop. Nu blir ju pastan kall förstås, men se bara till att köttfärssåsen är varm, så är det lugnt.
|
4 september 2010, 00:14 |
|
|
Som gäst saknar du privilegier. |
|