Äsch, nu måste jag ju leva upp till bilden av mig som en "mycket manlig variant av Nigella":
"Var är högtryckstvätten någonstans? I'm gonna go Per Morberg on this sorry kitchen!"
*funderar på sätt att använda en slagborrmaskin i köket*
Tack för länken - men "foolproof" tror jag på först när jag sett det.
Jag ska utföra två tester (förhoppningsvis redan ikväll):
1) Blanda bakpulvret med vattnet
innan jag låter det koka upp och sedan har i hasselnötterna. Tanken är att jag på så sätt ska undvika att bakpulvret sprätter, men å andra sidan kanske bakpulvret aktiveras för tidigt då (av det varma vattnet).
2) Göra precis som det står i beskrivningen och ha i bakpulvret efter att vattnet kokat upp och samtidigt som hasselnötterna.
Tidigt imorse (det vill säga innan jag gick och lade mig) förberedde jag färsen till kvällens bullbiffar:
~400 gram nötfärs
ströbröd
1 msk dijonsenap
1 msk sweet chili-sås
2 msk mango chutney
1 dl vatten
salt (½ tsk?) och peppar (några krms)
Mosa ihop allt och låt sedan färsen stå och svälla minst en halvtimme (ströbrödet binder då vattnet bättre (vattnet i sin tur gör biffarna saftigare)) innan den delas och formas till biffar (400 gram köttfärs räcker rätt lagom till 6 biffar). Kom ihåg att ta fram hembakta småbröd ur frysen (och glöm för all del inte att baka dem innan), så att de hinner tina i egen maka takt.