Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 201  Nästa
Mattråd! 
Författare Meddelande
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Krigarn skrev:
Blir maten godare för att man håller på och opererar med den i evigheter? Ju mera krångel och pillande desto bättre käk?


Det beror på vad man menar med bättre: Om man bara vill bli mätt, så spelar det förstås ingen roll, då kan man lika gärna äta med sked sin mat kall direkt ur en konservburk. Krångel och pillande handlar ofta om att få maten godare och få den att smaka mer eller att bättre bevara olika näringsämnen som kroppen kan tänkas behöva, men det beror som sagt på vad man prioriterar och hur ens kropp fungerar.

Just idag har jag låtit min köttfärssås koka i tre timmar, vilket gör den till en riktig njutning att äta och då äter jag också långsammare och ser till att njuta längre, medan jag andra dagar snabbt slänger ihop något och lika snabbt slänger ner det i magen, varpå det kanske inte smakar särskilt mycket, men jag blir åtminstone mätt.

Zombie skrev:
Nåväl, enligt min erfarenhet blir lök också ilsknare ju äldre den blir efter en viss optimaltidpunkt


Aha, den delen har jag missat. Jag brukar sällan få problem med löktårar nu för tiden.

Det kan vara så att lököverkänslighet samverkar med andra faktorer som i sig sänker inkomsten, men jag skulle inte tro att inkomstnivån per se kan orsaka lököverkänslighet.


5 januari 2011, 00:12
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Jag äter inte makaroner överhuvudtaget...däremot händer det att jag ringer upp pizzerian och beställer en biffstek.
Ärligt talat, hålla på och pilla i köket i 45 minuter, äta på 10 och sen diska...jag har bättre saker för mig.


5 januari 2011, 00:16
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
"Lököverkänslighet" :lol:


5 januari 2011, 00:20
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
tid som matlagning tar beror på vad man är ute efter.
En Bolognese ska koka länge, renskav ska koka länge minst en timme på båda.
En italiensk tomatsås ska koka häftigt i 5-10min och färsk pasta ett par minuter så det kan vi kalla snabbmat.
Thaimat wokas också på några minuter och i samtliga dessa rätter skulle inte jag säga att
det ena är bättre än det andra (förutsatt att man gillar rätterna)

det som påverkar mest är råvarorna men med tanke på vad som finns i affärerna
så blir längre koktider ofta till fördel för smakerna


5 januari 2011, 00:47
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Det är inte mycket jag kan om matlagning, men löktårar undviks bäst genom att hålla till i diskhon ha rinnande ljummet vatten ganska nära löken. Ett annat tips är att ha några tändstickor i mungipan, med svavlet utåt. Det plockar upp gaserna på vägen till ögonen.

Ungefär var 10:e dag gör jag storkok och fryser in i portioner. Det är enda gången min spis används till nåt mer avancerat än potatiskokning.


5 januari 2011, 01:09
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
http://www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu/


7 januari 2011, 17:03
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Vilken maträtt är det här:
http://u.snelhest.org/i/2011/01/11_7593.jpg

Mer här:
http://www.tornebohm.com/WP/?p=7305


11 januari 2011, 03:27
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Schueberird skrev:
Vilken maträtt är det här:
http://u.snelhest.org/i/2011/01/11_7593.jpg


Jag kan identifiera följande ingredienser:
bacon
potatis
röd paprika
sötpotatis
fiskpinnar?
rädisor
isbergssallad
smör

Vad kan man månne göra av det?

2:
röd lakrits
salladslök
glassvåffla
shiitake?
blad av kapkrusbär
morot
banan
lime

3:
päron
kiwi
apelsin
grillkorv
pepparrot?
gröna bönor
rädisor
lyckokakor

Man borde kunna plocka ihop en trerätters från alla tre listor. Till efterrätt blir det åtminstone fruktsallad i glassvåffla. Vad sägs om baconlindade fiskpinnar och klyftpotatis (blanda vanlig potatis och sötpotatis) till varmrätt? En sallad på gröna bönor, röd paprika, isbergssallad och salladslök. Lyckokakorna kan få bli en liten sidorätt. Röd lakrits kan man säkert koka ihop en sås av.

Då har vi kvar:
pepparrot?
rädisor
grillkorv
morot
shiitake?
smör

Förrätt:
Pepparrotssmörstekt shiitake?
Dippstavar av grillkorv, morötter och rädisor, men utan dipp.


11 januari 2011, 04:27
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
Savanten Svante skrev:
http://www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu/


:lol:


11 januari 2011, 04:32
Medlem
Inlägg Re: Mattråd!
sugmundfreud skrev:
Gillar dina receptinlägg! Synd att bilderna har försvunnit...


Nu har jag fixat bildlagring som förhoppningsvis blir permanentare, så det kanske dyker upp fler bilder i framtiden.


11 januari 2011, 13:36
Ny tråd Svara på tråd  [ 2006 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 201  Nästa


Som gäst saknar du privilegier.