
Det här börjar likna den obligatoriska semesterbildsvisningen hos några avlägsna bekanta - men jag har faktiskt sovrat
litegrann.
Här kommer fler (och kan ni som pratar om annat vara lite tystare, så att ni inte väcker dem som somnat):

Jag kavlar ut varje bit pajdeg mellan plastfolie och fordrar bakelseformarna. Överbliven pajdeg trycks in i nästa bit. Formarna är smorda med lite flytande margarin. De allra sista degresterna sporrades ut till garnyrremsor.
De schväschischka lantbrödsbullarna är klara:

De är dock inte så himla schväschischka längre:
Rågsikten ersattes med 40% grovt rågmjöl och 60% dinkelmjöl (det som ibland också kallas
speltmjöl) och degspadsvattnet ersattes med porter. Mandelmassekulor till vänster och i bakgrunden syns förberdelserna till middagens köttfärssås.
Grötbröden är klara:

I förgrunden syns fler chokladkulor, eftersom jag ville se om jag kunde undvika att ge dem fötter (vilket jag dock inte lyckades med den här gången heller) och eftersom det då också blev mer snask förstås

Protohelena:

Helenabakelserna har fyllts, garnerats och är redo för ugnen.
Helenabakelserna är klara:

Fyllningen sväller en del.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dinkel