Snabbmiddag:
Mikra en (tinad) laxfilé på medeleffekt i 1½-2 minuter.
Laga couscous.
Tärna några färska tomater, skala en morot och grabba en näve hasselnötter.
Det som tar längst tid är att sitta vid datorn en timme när maten egentligen är ätfärdig... Själva matlagningen tar cirkus 10 minuter. Antalet riksdaleros till kalaset åtgående är också hyfsat lågt (även om lax har gått upp lite i pris på sistone (i och med att torsken torskat)).
Igår lagade jag en riktigt god middag lite på gehör:
Hacka 1 morot, 1 bit squash, 2 kvarter paprika i olika färger, men ingen jävla lök (glöm för all del inte att få toktics när du upptäcker att den är slut). Fräs grönsakerna enligt regeln "hårdast först". Smaksätt med en halv matsked torkad koriander plus lika mycket paprikapulver och en matsked tomatpuré. Låt kryddorna fräsa med en stund. Häll sedan i 1 dl vatten och lite kalvfond. Blanda ner en bit på längden strimlad purjolök och två strimlade soltorkade tomater. Rör om och låt koka i 10 minuter. Koka under tiden färsk pasta och stek kotletter (krydda med dragon, kardemumma, salt och svartpeppar). Tärna en färsk tomat och blanda ner i grönsakerna innan servering. Stänk över lite olivolja om så önskas (eller häll den i det kokande pastavattnet i tron att det ska gjuta olja på vågorna).
En dag åt jag fruktsallad till middag:
[borttagen bild]Ni får tänka er frukten själva - på bilden visas rostade hasselnötter som gnuggats i hushållspapper för att få bort det ibland vid rostning beskade skalet.
Bild borttagen av inläggsförfattaren. Senare lade bilduppladdningssajten upp en annan bild på samma adress, vilket inläggsförfattaren uppmärksammade oss på, så nu är även adressen borttagen./ 18/4 2013 mod. Zombie