Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar
Författare |
Meddelande |
chilehead
Medlem
|
Re: Mattråd!
Det tror inte jag heller men en liten fingervisning på ett ungefär. Jag tror inte en tabell kan någonsin visa exakt lär finnas skillnader på paprika o paprika beroende på faktorer som sol, jord, gödsling m m
|
17 maj 2013, 00:38 |
|
|
chilehead
Medlem
|
Re: Mattråd!
Idag blev det oxsvanssoppa där köttet och buljongen kokades igår och grönsakerna tillsattes idag plus lite tilläggskryddning. Sammanlagd koktid 5h men den sköter sig själv.
|
17 maj 2013, 00:43 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Eftersom det blev en del smördegsplattor över efter den inbakade torsksoppan, så blev jag idag tvungen att göra efterrätt: Äppelknyten med vaniljglass är på gång.
|
19 maj 2013, 23:20 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Potentiadagen till ära, alltså - även om det man egentligen ska göra då är att sätta sin potatis (har jag nyss fått lära mig), men eftersom jag inte har någon potatis att sätta, så får det duga med att jag äter efterrätt.
|
19 maj 2013, 23:56 |
|
|
Zombie
Moderator
|
Re: Mattråd!
Aha, det är därför jag kände ett sånt obetvingligt behov av efterrätt idag. Och nu har jag just vispat ihop potulvermos med suspekt innehåll. Potentia potestas potatisque!
|
20 maj 2013, 00:36 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Ja.
|
20 maj 2013, 02:02 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Idag blir det stekt kycklingfilé med spaghetti och något slags tillbehör i form av fetaost, tomat och purjolök. Till detta dricker man lämpligen ett gott kranvatten.
|
21 maj 2013, 23:35 |
|
|
kullan
Medlem
|
Re: Mattråd!
Jag är numera LCHF - are. Mår bra och går ner i vikt. Äter gott gör jag med.
|
10 juni 2013, 17:06 |
|
|
LostInAForest
Medlem
|
Re: Mattråd!
funderade just på en sak. jag gillar ugnsrostade rotfrukter (+ ev lök, körsbärstomat, paprika, zucchini med i mixen). men det är så många moment vid tillagningen att jag sällan gör det, iaf inte om det bara är till mig själv.
nu hade mamma köpt nån färdig, fryst (och dyr) mix och jag tänkte, baskemig, det borde man juh göra en jätteladdning av själv! frågan är om det är en bra idé att frysa dem råa, eller om man ska förvälla innan? ngn som testat frysa råa rotsaker för att sedan ugnsrosta? det ska juh gärna vara ganska stora bitar, jag tänker mig att det kanske blir smuligt eller någon annan obehaglig konsistens efter tillagning.
|
12 juni 2013, 20:06 |
|
|
chilehead
Medlem
|
Re: Mattråd!
Jag skulle nog förvälla dem innan frysning. Då blir ju tillagningstiden kortare också.
|
13 juni 2013, 00:43 |
|
|
Som gäst saknar du privilegier. |
|