Visa obesvarade inlägg | Visa aktiva trådar
Författare |
Meddelande |
Zombie
Moderator
|
Re: Mattråd!
En ferse de chœutte som aldrig tina fick mig fast* att börja grina. Mot sån fimbulvinter denna limerick som slinter framstår som en mindre pina.
------------------------------------------------ * 1600-talsord för "nästan". Lucidor &co. använde det och därför är det fint.
|
4 februari 2013, 04:31 |
|
|
Zombie
Moderator
|
Re: Mattråd!
|
4 februari 2013, 14:28 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Antropomorf köttfärs...
|
4 februari 2013, 16:29 |
|
|
Zombie
Moderator
|
Re: Mattråd!
|
4 februari 2013, 19:54 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Improviserad tomatsalsa 4 tomater 1 gul lök ½ grön paprika 7 cm gurka
marinad: 1 msk sweet chili 1 msk lingonsylt 3 msk olivolja
salt och svartpeppar
Tärna tomaterna och lägg dem i marinaden. Hacka löken och stek den mjuk på medelvärme i lite av marinaden. Lägg ner den hackade paprikan och tomaterna. Låt eventuellt småputtra en stund. Ta bort gurkfröna och tärna gurkan. Blanda ner gurkbitarna i salsan, lägg på locket, dra av kastrullen från värmen och låt stå.
Till salsan serveras spaghetti och ångmikrade laxfiléer: Den här gången höjde jag upp laxen, så att den inte är i kontakt med vattnet, vilket ger en äktare ångkokning, men tar lite längre tid.
|
6 februari 2013, 06:41 |
|
|
Nummer13
Medlem
|
Re: Mattråd!
Det är väldigt kul att laga mat alla kan tusan laga mat tror inte på att inte alla kan längtar tills jag flyttar hemifrån och kan koka ihop saker själv Schueberird : du kan verkligen göra mat du
|
6 februari 2013, 09:14 |
|
|
Schueberird
Medlem
|
Re: Mattråd!
Ett tips vad gäller att lära sig laga mat är att man vågar testa och även vågar misslyckas utan att låta det stoppa en: Varje dag får man en ny chans.
Ett annat tips är att börja med att följa recept, men sedan när man börjar känna sig varm i kläderna kan man börja med att läsa receptet noga, men sedan lägga undan det och testa att laga rätten ur minnet och nästa gång kan man kanske laga samma rätt helt utan recept. Det blir kanske inte exakt som i receptet, men ofta går det att äta ändå och i alla fall jag lär mig mer på det sättet.
Ett tredje tips är att man helt enkelt ser till att laga mat regelbundet: Det må vara en sliten klyscha, men övning ger färdighet.
|
7 februari 2013, 17:06 |
|
|
Ron Jeremy
Medlem
|
Re: Mattråd!
Ja Schueberird dina kock talanger är imponerande det har jag tyckt länge!
|
7 februari 2013, 20:26 |
|
|
Incognita
Moderator
|
Re: Mattråd!
Idag tryter fantasin, lusten och orken. Det blir klyftpotatis med halvfabrikatsfalaflar och mangosalsa, och råa sockerärtor till.
|
9 februari 2013, 17:06 |
|
|
Zombie
Moderator
|
Re: Mattråd!
Jo, Schubbe lär vara den givna kandidaten som kock till forumets tioårsjubileum. Med Inco som andrakock, I would say. Men ett varningens ord, och jag hoppas det inte kommer för sent: våra förfäder lär möjligen ha kunnat utveckla sina stora hjärnor enbart tack vare kokkonsten; hade man ätit maten rå kan födosökandet ha tagit för mycket tid från att bli människa.* Så var går gränsen för när kokkonsten blir så utstuderad att den tar för mycket tid från att [för]bli [en bättre] människa? ------------------------ * http://fof.se/tidning/2013/2/artikel/lagad-mat-gjorde-oss-till-manniskor
Uppgivna jävsförhållanden: tvivel på värdet av att "bli" eller "vara" "människa" för vissa definitioner av dessa begrepp.
|
9 februari 2013, 21:43 |
|
|
Som gäst saknar du privilegier. |
|