I den här tråden tänkte jag mig att vi kunde dela med oss av maträtter som gjorts på mycket få ingredienser och knappt kan räknas som regelrätta maträtter. Vad är då egentligen en regelrätt maträtt? Den frågan besvarar jag genom att ge ett exempel på vad som
inte är en regelrätt maträtt:
Ikväll tänkte jag alltså försöka laga mat på det jag har hemma, vilket inte är mycket. Maträtten, som inte är en maträtt, men som jag ändå hade tänkt laga, är pastasallad med en pastasort som kallas puntalette (ett slags riskorn gjorda på pastadeg), soltorkade tomater, en gammal bit skrumpen squash, kokoschips, hackad mandel (mineraler), rårörda lingon, en liten klick skånsk senap och olivolja. Det kan även bli en bit scones till (nybakad från imorse (begreppet "imorse" definieras som tiden då jag äter det första målet mat efter att ha stigit opp)).
Vilka ingredienser tippar ni på kommer att skära sig med varandra?
(intressant meningsbyggnad)